Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ringlis függönyökről röviden

Az utóbbi időben többen megkérdezték boltunkban, hogy mi a véleményünk ha behúzószalag helyett ringlikkel oldaná meg a függönye feltételét.

Néhány szót érdemes tehát erről szólni.

Azok számára, akik nem ismerik ezt a megoldást el kell mondanunk, hogy a ringlik műanyag, illetve fém karikák, amelyek középen szétnyithatók. Egyik oldalukat a függöny tetején a megfelelő méretre kilyukasztott körbe illesztünk, a karika másik oldalával pedig rögzítjük. A mellékelek képeteket ezzel a megoldással készült dekorfüggönyről.

Csak rúdkarisoknál tudják ezt a feltevési módot választani, hiszen a ringli betétele után a rúdra fel kell húzni az anyagot.

Mire lesz szükség?

Ha ezt a megoldást választja a következőket kell megvásárolnia természetesen a textilen túl:

-- Páros számú ringlit, 140cm széles anyag esetében 8db feltétlenül szükséges

-- Erősítő szalagot, ami a textil tetejére varródik, és szélességével valamint merevségével biztosítja, hogy a beütött karikák között az anyag szép egyenesen álljon.

A függöny varrt hosszának megadásához a karnisrúd tetejétől vegye a méretet. A forgalomban lévő ringliknek több mérete és színe van, amit szaküzletből tud megrendelni. A szín és méret kiválasztásakor célszerű a feltett karnishoz alkalmazkodni.

Előnyök és hátrányok

Tudniuk kell, hogy ez a megoldás drágább lesz, mint egy felvarrt behúzószalag, de a végeredmény sokkal egyedibb lesz, és nagyon szép egyenletes ráncolódást ad textiljének még széthúzott állapotban is.

Aki nem szaküzlettel szeretné megcsináltatni ringlis függönyét, feltétlenül készítsen ki egy remek éles ollót, és nem árt egy kis anyagdarabon „ próbalyukasztásokt” végeznie, mielőtt a belevág az értékes textiljébe.

Az oldal tetejére