Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Anyagígény kiszámolása

Függöny anyag mérettel kapcsolatos ötletek
Az anyagszükséglettel kapcsolatban a gyakran feltett kérdések között már megírtuk a lényeges tudnivalókat. Amit viszont gyakorta elfelejtünk, hogy a varrásnak is van anyagigénye, sőt bizonyos függöny mintáknál a minta egyeztetésre is figyelni kell. Ezek megnövelik a tényleges anyagszükségletet, karakterisztikus minta eseten nem is kevéssel.
 
Fényáteresztő függönyöknél a karnis hosszának dupláját ajánlatos megvásárolni.
Sötétítő függönyöknél a 1.5-szerese is elegendő lehet (az anyag minősége módosíthatja ezt a mennyiséget).
 
A hossz megállapításánál megfontolandó ötlet, hogy segítsen valaki a mérésnél, hiszen a lehető legpontosabb adatok megadása kell a függöny varráshoz.
 
Minél nagyobb a lakástextil természetes anyag tartalma - pamut, len - annál inkább kell számolnunk a mosásnál előforduló összemenetellel.
 
Három megoldásunk marad:
A ötlet : hosszabbra készíttetjük függönyeinket;
B ötlet: beavatjuk varratás előtt a függönyt, vagy
C ötlet: mindig tisztíttatjuk.
 
 
Abroszokkal kapcsolatos tanácsok:
 
Ritkán esik szó az abroszokról, pedig sok termékünkből azok is készíthetők. A manapság kapható legtöbb asztalszélességhez a 140cm elegendő. Kivételt képeznek természetesen a kör alakú és az extrán széles asztalok, amelyekre a 160cm vagy csak a 280cm széles lakástextil anyagainkból lehet választani, hogy úgy széltében, mint hosszában egyenletes lelógás legyen. Legpraktikusabb ötlet varratás előtt a pontos asztallap-méretet levenni. Ízlés dolga, hogy ki milyen lelógást szeret a terítőknél, de cca. 20cm szerintem ajánlatos.
 
 
Ötletek ágytakarók esetében:
 
Ágytakaróknál gyakorta előfordul, hogy a helytelenül választott méret miatt kikandikál vagy a paplan vagy a párna, illetve alig van lelógás keresztbe vagy hosszába. Sajnos a legtöbb kész takaró csak szabvány méretben készül, így nincs is nagy lehetőség válogatni. A varratás ennyiben praktikusabb, de a jó méret megadása mindig a vevő feladata. Praktikus ötlet abban az állapotában megmérni a szélességet és a hosszúságot, ahogyan majdan használva is lesz, és beleszámoljuk a párna és paplan magasságát, a párna oldalán kis visszahajolásra is számítunk.
 
Bútorszöveteknél fontos tanácsok:
 
A bútorszövetek mennyiségének meghatározását mindig bízzuk kárpitos szakemberre és ne tippelgessünk. Nincs nagyobb bosszúság, mint amikor 50cm miatt újra kell rendelni, vagy a mintázat arányai kárára tudják csak szabni az anyagot.
 
 
Tekintsen be boltunkba is, hogy személyesen megbeszélhessük függöny ötleteit és lakástextil ötleteit. Függöny boltunk Pécsett vagy nézzen szét lakástextil webáruházunkban!
Az oldal tetejére