Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Anyagígény kiszámolása

Függöny anyag mérettel kapcsolatos ötletek
Az anyagszükséglettel kapcsolatban a gyakran feltett kérdések között már megírtuk a lényeges tudnivalókat. Amit viszont gyakorta elfelejtünk, hogy a varrásnak is van anyagigénye, sőt bizonyos függöny mintáknál a minta egyeztetésre is figyelni kell. Ezek megnövelik a tényleges anyagszükségletet, karakterisztikus minta eseten nem is kevéssel.
 
Fényáteresztő függönyöknél a karnis hosszának dupláját ajánlatos megvásárolni.
Sötétítő függönyöknél a 1.5-szerese is elegendő lehet (az anyag minősége módosíthatja ezt a mennyiséget).
A hossz megállapításánál megfontolandó ötlet, hogy segítsen valaki a mérésnél, hiszen a lehető legpontosabb adatok megadása kell a függöny varráshoz.
 
Minél nagyobb a lakástextil természetes anyag tartalma - pamut, len - annál inkább kell számolnunk a mosásnál előforduló összemenetellel.
 
Három megoldásunk marad:
A ötlet : hosszabbra készíttetjük függönyeinket;
B ötlet: beavatjuk varratás előtt a függönyt, vagy
C ötlet: mindig tisztíttatjuk.
 
Abroszokkal kapcsolatos tanácsok:
Ritkán esik szó az abroszokról, pedig sok termékünkből azok is készíthetők. A manapság kapható legtöbb asztalszélességhez a 140cm elegendő. Kivételt képeznek természetesen a kör alakú és az extrán széles asztalok, amelyekre a 160cm vagy csak a 280cm széles lakástextil anyagainkból lehet választani, hogy úgy széltében, mint hosszában egyenletes lelógás legyen. Legpraktikusabb ötlet varratás előtt a pontos asztallap-méretet levenni. Ízlés dolga, hogy ki milyen lelógást szeret a terítőknél, de cca. 20cm szerintem ajánlatos.
 
Ötletek ágytakarók esetében:
Ágytakaróknál gyakorta előfordul, hogy a helytelenül választott méret miatt kikandikál vagy a paplan vagy a párna, illetve alig van lelógás keresztbe vagy hosszába. Sajnos a legtöbb kész takaró csak szabvány méretben készül, így nincs is nagy lehetőség válogatni. A varratás ennyiben praktikusabb, de a jó méret megadása mindig a vevő feladata. Praktikus ötlet abban az állapotában megmérni a szélességet és a hosszúságot, ahogyan majdan használva is lesz, és beleszámoljuk a párna és paplan magasságát, a párna oldalán kis visszahajolásra is számítunk.
 
Bútorszöveteknél fontos tanácsok:
A bútorszövetek mennyiségének meghatározását mindig bízzuk kárpitos szakemberre és ne tippelgessünk. Nincs nagyobb bosszúság, mint amikor 50cm miatt újra kell rendelni, vagy a mintázat arányai kárára tudják csak szabni az anyagot.
Tekintsen be boltunkba is, hogy személyesen megbeszélhessük függöny ötleteit és lakástextil ötleteit. Függöny boltunk Pécsett található - vagy nézzen szét lakástextil webáruházunkban!
Az oldal tetejére