Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyakran ismételt kérdések

A leggyakoribb kérdések amiket a vevőink feltesznek (GYIK):

Hol található az Új Otthon Lakástextil üzletei?

Függönyeinket, bútorszöveteinket és lakástextileinket "élőben" is megtekintheti, valamint örömmel állunk szakmai és lakberendezési tanácsokkal rendelkezésére Pécsett a Citrom utcában a Colonia Passage üzletház I. emeletén. Nézzen be lakástextil szaküzletünkbe!

 

Külföldről is lehet online rendelni? Szállítanak-e megvarrt függönyt, és lakástaxtileket más országokba is?

Igen, örömmel állunk webáruházunk külföldi látogatóinak rendelkezésére is, hisz rendeltek már tőlünk Angliába, Ausztriába, Németországba, stb.. A szállítás postai úton néha elég borsos, így akik varrattak, vagy rendeltek családon belül megoldották a kijuttatását a kért textilnek. Írjanak nekünk bátran és közösen kitaláljuk a legjobb megoldást!


Milyen hosszú karnist vegyek?

Az ablak szélességénél ajánlatos a karnisnak legalább 25-25 cm-el túlnyúlni, hogy a sötétítő függöny ne takarjon rá az üvegfelületre.


Mennyezeti, vagy oldalfalra szerelhető karnist válasszak?

Nehéz, testes függönyök esetén a mennyezeti felerősítés biztosabb, és az alacsonyabb belmagasságú lakásoknál jobban megnyújtja a teret. Drapériákat is könnyebb tépőzáras megoldással felhelyezni a karnis előlapjára.

 

Karikákkal, vagy felvarrt fülekkel tegyük fel rúdkarnisra a függönyünket?

A füles megoldás valóban divatos mostanában, de tudnunk kell , hogy a fülek nehezebben fognak a rúdon csúszni, így nagyobb belmagasság esetén – ha gyakorta kell a feltett textilt mozgatni - gondoljuk át mit választunk.

 

Mennyi anyagot vegyek a fényáteresztő függönyből?

Az általánosan bevett gyakorlat a karnis hosszának a duplája. Nagy mintázat esetén spórolhatunk egy kicsit, hogy a mintázat jól látszódjon. Minta nélküli organzából akár háromszoros mennyiség is feltehető.

 

Mennyi anyagot vegyek dekorfüggönyből?

Lakástextil vásárlás előtt gondolja végig, hogy a feltett anyaggal sötétíteni szeretne, vagy csak dekorálni akar. Amennyiben csak dekoráció a cél, akkor egy 140cm széles oldalsál már elegendő. Másik esetben, ha össze is húzná a függönyét a karnis méretének 1,5-szeresével minimum kalkulálni kell.

 

Milyen hosszan lógjon le a függönyünk hogy szépen mutasson?

Vitathatatlan, hogy a padlóig lefuttatott dekor és sötétítő függöny mutat a legjobban. Amennyiben van rá mód és lehetőség 25-30 cm-el le is „ültethetjük” a parkettára dekorsálunkat. Ez a taftoknál - amiknek az esése kevésbé jó és merevek- különösen használható megoldás. Sajnos gyakorta a lehetőség és a praktikum felülírja az esztétikumot. A fűtőtestek legtöbbször az ablak alatt vannak, így hatékonyságukat csökkenti az eléjük lógó textil. Sokan ebből a megfontolásból a parapetig érő megoldást választják. A hossz lemérését a sín illetve a karika aljától kezdjék és a mérőszalagot a kívánt hosszig engedjék le/ párkány aljától 3-4 cm, padlószinttől igény szerint 2-5 cm. VIGYÁZAT: a szobatér felé a sötétítő lóg hosszabban így ennek a magasságából induljon ki. A fényáteresztő 1-2 cm-el rövidebb mindig a feltett sötétítőnél, hogy ne lógjon ki alóla.

 

Miért válasszunk szélesebb behúzószalagot függönyeinkez?

A behúzószalag nemcsak azért praktikus mert megkönnyíti a felrakást, hanem mert tartást ad a függöny felső szélének. Szabályozza és egyenletesé teszi a ráncolódást. Minél szélesebb a behúzó annál jobban eleget tud tenni ennek a feladatának. További tanácsokat a  függöny behúzószalagokról itt olvashat.

 

Mennyivel több anyagmennyiséggel kalkuláljunk a varratásnál a függönyhöz?

A sötétítő függönyöknél minimum 10 cm kell a behúzó alá és a felhajtáshoz.

 

Hogyan mossam és szárítsam függönyeimet?

A téma fontosságára való tekintettel külön fejezetben foglalkozunk a függönyök mosásával. Tanácsainkat függönyei mosásához és tisztításához tekintse meg a következő linkre kattintva:Ötletek és hasznos tudnivalók függönyök mosásához.

 

Melyek a Függönyország.hu használatával kapcsolatos általános szerződési feltételek, milyen módon kezelik adataimat?

Honlapunk használatáról, a rendelés menetéről az ÁSZF-ben olvashat részletesen, az adatkezlési tájékoztatóban személyes adatainak kezeléséről és biztonságosságának szavatolásáról tájékoztatjuk.

Az oldal tetejére