Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ringlis függönyökről röviden

Függönyország Kft
2023. 03. 21. 12:29:00
Ringlis függönyökről röviden
Az utóbbi időben igen népszerűek lettek a készen kapható ringlis függönyök, így nálunk is többen ezt a típusú függesztést keresik.

Az utóbbi időben igen népszerűek lettek a készen kapható ringlis függönyök, így nálunk is többen ezt a típusú függesztést keresik.

Azok számára, akik nem ismerik ezt a megoldást el kell mondanunk, hogy a ringlik műanyag, illetve fém karikák, amelyek középen szétnyithatók. Egyik oldalukat a függöny tetején a megfelelő méretre kilyukasztott körbe illesztünk, a karika másik oldalával pedig rögzítjük.

A forgalomban levő ringlik számtalan színállásban kaphatók, valamint több méret közül is választhatunk. Tapasztalataink alapján a 35,5/55 valamint az 55/80 mm-es karikák a leggyakrabban használtak. A szín és méret kiválasztásakor célszerű a feltett karnishoz alkalmazkodni.

Fontos tudni, hogy csak rúdkarisoknál tudják ezt a feltevési módot választani, hiszen a ringli betétele után a rúdra fel kell húzni az anyagot.

Amennyibe ezt a megoldást választja a következőket kell megvásárolnia a textilen túl:

-- Páros számú ringlit, 140cm széles anyag esetében 8db feltétlenül szükséges

-- Erősítő szalagot, ami a textil tetejére varródik, és szélességével valamint merevségével biztosítja, hogy a beütött karikák között az anyag szép egyenesen álljon.

A függöny varrt hosszának megadásához a karnisrúd tetejétől vegye a méretet.

 

Előnyök és hátrányok

Tudniuk kell, hogy ez a megoldás drágább lesz, mint egy felvarrt behúzószalag, de a végeredmény sokkal egyedibb lesz, és nagyon szép egyenletes ráncolódást ad textiljének még széthúzott állapotban is.

 

Tippek tanácsok:

Ringlis függönyök mosásánál javasolt a mosózsák használata.

Aki nem szaküzlettel szeretné megcsináltatni ringlis függönyét, feltétlenül készítsen ki egy remek éles ollót, és nem árt egy kis anyagdarabon „ próbalyukasztásokt” végeznie, mielőtt a belevág az értékes textiljébe.

Tartalomhoz tartozó címkék: Ringli Behúzás
Az oldal tetejére