Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Álmennyezet és karnisozás

Függönyország Kft
2023. 03. 21. 11:56:00
Álmennyezet és karnisozás
Az elmúlt években igen népszerűek lettek - a korábban főként szállodákban látható - álmennyezet mögé bújtatott karnisszerkezetek. Vitathatatlanul mutatós megoldás, azonban ezt is - mint ahogy egy építkezésnél sok mindent - előre érdemes jól átgondolni, megtervezni.

Az elmúlt években igen népszerűek lettek - a korábban főként szállodákban látható - álmennyezet mögé bújtatott karnisszerkezetek. Vitathatatlanul mutatós megoldás, azonban ezt is - mint ahogy egy építkezésnél sok mindent - előre érdemes jól átgondolni, megtervezni.

Történt ugyanis, hogy vevőnk a gyönyörűen kivitelezett házának minden szobáját rejtett karnisokkal szeretett volna felfüggönyözni, azonban mindehhez az ablak falsík és a lenyúló álmennyezet között csak nagyjából 7*7cm-es nyílást hagyott. Ha magunk elé veszünk egy centit, gondolhatnánk, hogy ez akár elég is lehet, főleg ha csak egy karnis fut a lyukban. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ebbe a mélyedésbe fel kell tudni fúrni - sérülésmentesen - a karnisokat, és jobb esetben évente 2x a mosások alkalmával le-fel kell tudni helyezni a függönyöket. Aki már rakott fel függönyt, az tudja, hogy ehhez a tevékenységhez nem árt ha van hely a kezünknek. Egy vaskosabb férfikéz bizony igen nehezen tud felbillingezni 3-4-5 méter hosszú függönyt egy kb 7*8cm-es lyukban, de még egy női kéznek is nehezére esne.

Tanácsunk: az álmennyezet megtervezésekor ne csak a látványra gondoljunk, hanem a praktikusságra is. Hagyjunk el legalább 20cm-t az ablak falsíkjától, hogy a karnisokat majd egyszerűen fel lehessen fúrni, és a függönyök kezeléséhez is oda férjünk. Gondolkozzunk hosszú távon akkor is, ha csak egy sornyi függönyt kívánunk használni: lehet hogy ízlésünk változik az évek során, esetleg idő közben praktikus okok miatt szükség van több karnis sínre, vagy csak szimplán fenntartjuk annak lehetőségét hogy egy későbbi lakás/ház tulajdonos két sines karnist szeretne majd az ablak elé. Legyen meg a hely ennek kialakítására.

A karnisoknál bizony ugyanúgy dolgozik az idő vas foga, egy-egy csúszka letörhet, de akár kevésnek is bizonyulhat a gyárilag megadott csúszkák száma, amit lehetőség van pótolni. A csúszkák befűzése a karnisok bármelyik végpontján lehetséges, így mindenképpen hagyjunk el annyi helyet jobb vagy bal oldalt az oldalfal és a karnis végpontjai között, mely teret enged a karnisvég lehúzására, és a csúszkák kényelmes kézi pótlására.

Tipp: a létező legjobb ár/minőség értékű karnis álmennyezetekhez a mennyezeti "tappancsokkal" felszerelhető egy soros fehér alu karnis sín. Könnyen kezelhető, vékony, szinte láthatatlan karnisozást tesz lehetővé. Nagyobb felületen azonban csak toldásokkal szerelhető. A toldásoknál nagy figyelmet kell szentelni az illesztésekre.

Kérjen ajánlatot karnisra - karnisozásra emailben vagy telefonon. A Függönyország Kft széles termékpalettával kínál megoldást karnisai megvalósításához. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Karnisozás
Az oldal tetejére